Liberty Public Market – street food w San Diego
Podążając za trendami znanymi z innych dużych miast na świecie, Liberty Public Market w San Diego otwarł swoje podwoje w 2016 roku. Chodzi tu o pokaźnych rozmiarów halę, dawniej pełniącą funkcję targu oraz hali treningowej dla żołnierzy amerykańskiej armii, obecnie zaś, goszczącą wiele stanowisk i straganów z tzw. street food.
Liberty Public Market to obowiązkowy przystanek dla foodies w San Diego. Oprócz olbrzymiego wyboru dostępnych tu specjałów, oferuje także przyjemną przestrzeń, w której w zrelaksowanej atmosferze spożyć można posiłek.
Raj dla foodies w San Diego: niektóre z deserów dostępnych na tragu.
Liberty Public Market jest idealną alternatywą dla tradycyjnej kuchni amerykańskiej, opierającej się na hamburgerach, grillowanych mięsach i potrawach smażonych w głębokim tłuszczu, powszechnie dostępnych w popularnych restauracjach sieciowych. Znaleźć tu można zdrowsze opcje, na bazie lokalnie uprawianych warzyw i owoców oraz mięsa i nabiału od miejscowych rolników, według filozofii from-farm-to-table.
Oprócz restauracji, a właściwie jadłodajni, dostępne są tu również opcje na wynos, a także sklepy gdzie kupić można najbardziej nawet wyszukane składniki do potraw. W kartach dań uwagę zwracają specjały takie jak: jambalaya, empanadas, świeże lub grillowane ostrygi, smażone w ciastka Oreo (!) oraz produkowane na małą skalę sery i wędliny.
Warto jest także pokusić się o dawkę witamin w postaci świeżo wyciskanych soków i owocowo-warzywnych smoothies. Na amatorów mocniejszych drinków oczekują stoiska z winami i piwami kraftowymi.
Liberty Public Market w San Diego otwarty jest pomiędzy 8 i 22. Oferuje stoliki zarówno w hali, jak i na zewnątrz, te drugie cieszą się szczególną popularnością po zmroku, kiedy to pozwalają cieszyc się przyjemnymi kalifornijskimi wieczorami.
Zwróć uwagę na oferty ‘happy hour’ poszczególnych restauratorów i barów – można na nich sporo zaoszczędzić.
Porównaj ceny hoteli w San Diego.